Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръка за моторно масло

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    Ами това е един от факторите все пак......ако колата ти има способността да попипва маслото,трябва да вземеш мерки....не случайно има пълна синтетитка,полусинт . и минерално.......
    Ами и не случайно дават нашите коли с полусинтетика. И не съм съгласен че не трябва да бара маслото, то по книжка го дават да гори литър на смяна!

Но да не се откланяме от темата. Моля и други да предложат марки и да кажат защо. Има и много скъпи масла, но има ли смисъл да се слага? Мисля че точно към скъпите масла е по-апетитно да се правят ментета и да печелят добре. Не казвам да се слагат евтини, просто изказвам мнение.

Интересуваме за моя мотор какво масло да сложа? Производителя дава Селения 20К.
    Навсякъде се казва, че е менте. А кое не е?
    Last edited by Versace; d.m.y г., 19:54.
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
      Интересуваме за моя мотор какво масло да сложа? Производителя дава Селения 20К.
      Навсякъде се казва, че е менте. А кое не е?
      А според теб какво означава "менте"?

Comment

Току що преброих 10 души които караме с едно и също масло Q8....4 бензинови и 6 дизела.....всички сме доволни и никой не се е оплакал още....не е скъпо и мисля е хубаво за нормално каране,при положение,че я натискам хубаво извънградско.....за пръв път съм с него и може би ще се повторя.
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
          Може ли да ми кажете какво значи "доволен" от дадено масло?
          Много е трудно за един краен потребител да направи сам такова заключение.
          За себе си вероятно ще мога да кажа, за маслото X, че е хубаво, ако си купя нов автомобил, измина 600 - 700К с него и двигателят все още не е за основен ремонт.
          Но и това не е определящо, защото не зная дали пък ако бях карал с маслото Y, нямаше да измина с 200 К повече.
          ........ Така, че доста по-точна преценка може да даде лабораторен анализ на маслото след определен пробег.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Тая тема е дъвкана, дъвкана .. На вкус и на цвет товарищей нет. Имам Мондео със 17 смени на масло с Приста Супер Бензин 10W40 в перфектно здраве на 310 000 км, а Алфата съм я карал със всякакви масла с експериментална цел, кажи речи всички марки (щото всички са ми под ръка) Тексако Екстра, Тексако Премиум, Мобил 1 синтетика 15-50, BP 10-40, Кастрол, Валволин макслайф, Валволин Турбо, Приста и вече не мога да се сетя още с какво и все тая, само с Тексако дето гори сравнително по-малко от смяна до смяна ..
            пп и с API 5-40 съм я карал ..
            Last edited by code; d.m.y г., 09:16.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Семеринги избиват от високо картерно налягане. Когато има запушена вентилация на картера например и щеката се окаже по-трудно препядствие за преодоляване
              По добре от това не моа го обясна
              Иначе аз препоръчвам Agip - слаба търговска активност в Бг дава шанс да не е ментак.
              Карам с 10в60 (щото така ми пише) и съм доволен повече от Селения и Валволин (пак 10в60) - като цена, работа на мотора и прочие.
              Технологията на тия двг-та е от миналия век (като конструкция и метал) така че се обезсмисля препоръката на последни технологично суперяки бози - да ма не нападнат рейсърите с двойноестерните коктейли сега...
              Last edited by vlalov; d.m.y г., 21:57.
              AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

И аз препоръчвам Agip - наистина не е толкова търсено и има по голяма вероятност да не е менте + това в платените обяви има колега който ги продава на добра цена

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Селенията не е менте. 20К си е супер. Ако колата ти е с проблем не винете маслото. Имам три, и трите са със селения - две 20К, дизела с WR,
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

Моите препоръки за хубави масла -Yacco VX600 5W40, Yacco VX500 10W40, при по-юрбулешко каране Yacco Galaxie 15W50 или най-новото 10W60 (скъпи са, естествено - 100% естерни синтетики за рейсинг). При това има и от кой да се вземат със 100% сигурност за продукта - наш Феро.
                    Друг по-евтин вариант за 10W60 е Castrol Edge - в момента съм с такова, но си е истина, че през студените дни си беше гъсталак, половинката, която имах в тубата я гледах през свирепите студени дни, като бозичка се бландикаше. От друга страна обаче, кастролчето в една турбинирана Хонда Сивик 6 го пробвахме, на уредите за налягане и температура, показваше много добри неща, дори при повечко натоварване. При цена от 100 лв за 5-литрова туба, това е може би най-добрия вариант за масло за по-високи натоварвания на супер цена. А и Владо, който ги продава, не е ментарджия и на практика само доволни клиенти има.

Аз лично, откак съм с Алфата, Селениа не съм й сипвал, въпреки че "били препоръчвали". Те и Рено препоръчват Елф, дори на капачката за маслото ми пише Елф, ама версиите на Yacco, които са с буквата R (специално удовлетворяващи стандартите на Рено), са по-добри от Елфа.
                    Не се подлъгвайте по това кой какво препоръчва. Тия препоръки са следствие от определени рекламни договори, от които Х и У се облажват, не толкова от технически перфекционизъм.
                    Най-верен показател за масла, са уредите за налягане и темп на маслото. Не маркетинговите препоръки...
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

В момента съм с Уассо vx500 10w40
                      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        Моите препоръки за хубави масла -Yacco VX600 5W40, Yacco VX500 10W40, при по-юрбулешко каране Yacco Galaxie 15W50 или най-новото 10W60 (скъпи са, естествено - 100% естерни синтетики за рейсинг). При това има и от кой да се вземат със 100% сигурност за продукта - наш Феро.
                        Друг по-евтин вариант за 10W60 е Castrol Edge - в момента съм с такова, но си е истина, че през студените дни си беше гъсталак, половинката, която имах в тубата я гледах през свирепите студени дни, като бозичка се бландикаше. От друга страна обаче, кастролчето в една турбинирана Хонда Сивик 6 го пробвахме, на уредите за налягане и температура, показваше много добри неща, дори при повечко натоварване. При цена от 100 лв за 5-литрова туба, това е може би най-добрия вариант за масло за по-високи натоварвания на супер цена. А и Владо, който ги продава, не е ментарджия и на практика само доволни клиенти има.

Аз лично, откак съм с Алфата, Селениа не съм й сипвал, въпреки че "били препоръчвали". Те и Рено препоръчват Елф, дори на капачката за маслото ми пише Елф, ама версиите на Yacco, които са с буквата R (специално удовлетворяващи стандартите на Рено), са по-добри от Елфа.
                        Не се подлъгвайте по това кой какво препоръчва. Тия препоръки са следствие от определени рекламни договори, от които Х и У се облажват, не толкова от технически перфекционизъм.
                        Най-верен показател за масла, са уредите за налягане и темп на маслото. Не маркетинговите препоръки...
                        Castrol Edge не е ли 10W40? А къде успя да го намериш за 100 лв - 5 литрова туба?
                        Аз съм заинтересован.
                        Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

A защо искаш да го сменяш? Продължавай с него ако ти харесва Марката и вискозитетния индекс е въпрос на личен избор и на условия за ползване. Всеки си избира сам. Ние нямаме лаборатории, че да казваме кое е по-добро и кое не.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А защо да не попитам? Има хора които сменят често масла и знаят повече. Аз сменям в годината един път и по тоя повод искам да знам кое е по - ок вх500 или вх 600 понеже ще се кара и на топло, и на студено?

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                              Castrol Edge не е ли 10W40? А къде успя да го намериш за 100 лв - 5 литрова туба?
                              Аз съм заинтересован.
                              Магнатек и ГТХ е 10-40. Едж е 10-60, 5-30 или 0-40, турбо дизел версията е 5-40.
                              Търговецът е този, в Ауди форума е изключително популярен, оттам започна всъщност: http://bparts-bg.com/category/1/masla-castrol.html
                              (дано не ни шамаросат, че рекламираме, и oem пусна линкчета... ама тук целта е да си помагаме за доброто на джобовете ни)
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                                Магнатек и ГТХ е 10-40. Едж е 10-60, 5-30 или 0-40, турбо дизел версията е 5-40.
                                Търговецът е този, в Ауди форума е изключително популярен, оттам започна всъщност: http://bparts-bg.com/category/1/masla-castrol.html
                                (дано не ни шамаросат, че рекламираме, и oem пусна линкчета... ама тук целта е да си помагаме за доброто на джобовете ни)
                                Тука няма реклама. Аз питах, ти отговори, за което ти благодаря.
                                А някой дали е ползвал Motul 300v Competition, да даде малко инфо за него?
                                Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 12:28.
                                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                                X